Lokalne vesti

Kako da postupite ako posle odmora dobijete iznenađujuće visok račun za telefon?

Svake godine se neko iznenadi koliki je račun za mobilni telefon kada se vrati sa odmora. Jedan Beograđanin je nedavno došao iz Turske, a račun je iznosio 10.000 EUR.

Direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge – Ratel Vladica Tintor je rekao za RTS da građani treba najpre operatoru da se obrate kada dobiju visok račun, a zatim Ratelu.

– Ako je građanin nezadovoljan uslugom ili računom, prvo se obraća operatoru, a ako nije zadovoljan tom komunikacijom nama. Imamo oko 1.000 pritužbi godišnje. Odnose se na kvalitet usluge, račune, prenosivost brojeva i druge usluge – rekao je Tintor.

Komentarišući slučaj u kom je jedan Beograđanin dobio račun od 10.000 EUR za mesec kada je bio u Turskoj, Tintor je rekao da nisu dobili formalnu prijavu za taj slučaj, i da se tako drastične situacije poslednjih godina nisu dešavale.

Tintor je poručio građanima da se, kada idu u inostranstvo, raspitaju koji operatori imaju najbolje uslove i da njih izaberu. Ako ne mogu da kontrolišu prenos podataka, direktor Ratela ističe da je najbolje ne koristiti internet.

Više informacija možete da pročitate OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend