Lokalne vesti

Kako Požarevljani podnose visoke temperature?

Danas oko 14 časova izmerena je temperatura od 40 stepeni u centru Požarevca. Kako se bore sa ovim visokim temperaturama, ali i kako je raditi po ovakvom vremenu pitali smo Požarevljane.

Prema rečima starijih sugrađana, koji i inače lošije podnose visoke temperature, a koje smo zatekli u gradu, vreme je nepodnošljivo, a većina njih je rekla da izbegavaju najtopliji deo dana i uglavnom izlaze tek popodne kada malo zahladni.

Nešto razgovetniji su bili mladi, koji su uglavnom spas od ovih 40 stepeni potražili na gradskom bazenu i drugim kupalištima. Njima takođe smeta ovako visoka temperatura, ali ukoliko ne idu na kupanje spas traže kod kuće uz klimu, voće i dosta tečnosti.

Većina Požarevljana koja je sada na poslu, radi u klimatizovanim prostorijama i njima je koliko toliko lakše, dok oni koji rade na otvorenom, a uglavnom su to prodavci na pijaci i oni koji prodaju sladoled, spas nalazi u velikim količinama tečnosti i hladovini.

Oni koji su došli na odmor u svoj rodni grad se podjednako žale na visoke temperature uz reči da tamo odakle oni dolaze nije ovako toplo.

Kako bi sugrađani mogli u svakom trenutku da se osveže i lakše podnesu visoke temperature kod robne kuće je postavljena cisterna sa vodom rečeno je za Boom 93 iz Komunalnih službi.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije još danas i sutra se očekuje veoma toplo vreme sa temperaturom u većini mesta od 35 do 38 stepeni, dok je za teritoriju Braničevskog okruga kao i za celu Srbiju proglašen narandžasti meteoalarm zbog visokih temperatura. 

Prema prognozi sajta Accuweather, u sredu se u Požarevcu očekuje pad temperature i lokalno pojava pljuskova sa grmljavinom, kao i pojava olujnog vetra, dok će temperatura pasti za oko deset stepeni.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend