Lokalne vesti

Kakvog je kvaliteta voda na javnim česmama u Požarevcu?

Zavod za javno zdravlje Požarevac kontroliše kvalitet vode za piće na javnim česmama sa izvorskom vodom na osnovu Ugovora sa Upravom grada Požarevca na ukupno 19 javnih česama.

Prema podacima poslednjeg uzorkovanja rađenog krajem februara, voda je ispravna na 11 javnih česama i to u Ćirikovcu, Kličevcu, Rečici, Maljurevcu, Beranju, Trnjanu, Poljani, selu Bare (Šarena česma), na petrovačkoj obilaznici, u Poljoprivrednoj školi i na česmi Gornja Čačalica kod ekološkog doma.

Voda je neispravna na 10 česama. Fizičko – hemijska neispravnost vode otkrivena je na česmama u Ostrovu, Bradarcu (manastir Rukumija), Kasidolu, Lučici, Prugovu, na javnoj česmi Parma i kod osnovne škole Vuk Karadžić, dok je fizičko-hemijska i mikrobiološka neispravnost uzorkovana na česmama Pionirski trg, pijaca Krug i Donja Čačalica kod ekološkog doma.

Kontrolu kvaliteta vode na javnim česmama na teritoriji grada Požarevca, ZZJZ radi četiri puta godišnje.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend