Lokalne vesti

Kamere koje se postavljaju na puteve u Srbiji ne mere brzinu

Kamere postavljene na portalima duž autoputa Beograd-Niš, njih 56, kao i one koje će biti postavljene na drugim putevima u Srbiji, neće meriti brzinu.

Кako pišu beogradski mediji, one će služiti za nadzor saobraćaja. 

Кontrola brzine će se i dalje obavljati na stari način, odnosno merenjem srednje brzine između naplatnih rampi, vozilima presretačima i radarima na nadvožnjacima. 

Кako navode pojedini beogradski mediji, a prenosi Tanjug, snimci kamera biće korišćeni za analitiku, eventualno preusmeravanje saobraćaja kada dođe do gužvi na naplatnim rampama, zastoja ili udesa, ali će poslužiti i da se preko aplikacija vozačima šalju korisna obaveštenja i saveti. 

Podsetimo, od sredine oktobra vozače na autoputu Beograd-Niš snima 56 kamera na 14 lokacija u oba smera, a međusobna udaljenost kamera je od šest do 32 kilometra. Reč je o kamerama koje su postavili „Putevi Srbije“ u okviru pilot-projekta nadogradnje postojećeg naplatnog sistema na autoputu Beograd-Niš, koji predviđa, između ostalog, postavljanje video-nadzora i na deonicama duž kojih nema odmarališta i benzinskih pumpi.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend