Lokalne vesti

Kanalizacija u Dunavskoj naredne godine?

Građani koji žive u Dunavskoj ulici dočekali su završetak izgradnje fekalnog kolektora, ali još uvek se ne zna kada će biti izgrađena sekundarna mreža i blizu 500 domaćinstva priključeno na kanalizaciju.

U Vodovodu koji je kolektor izgradio sa firmom Moping kažu da je to pitanje za Direkciju za izgradnju, dok predsednik skupštine Žarko Pivac kaže da je realno da se mreža završi naredne godine.

On navodi da bi u narednom periodu trebalo da se otkloni zastoj u prilivu sredstava u budžetskom fondu za zaštitu životne sredine i napravi plan investicija. Pivac očekuje oko 400 miliona dinara u fondu u narednih godinu dana čime bi trebalo da se finansira i izgradnja kanalizacione mreže u Dunavskoj.

Postoje tri crpne stanice koje su izgradjene u okviru projekta fekalnog kolektora. Jedna se nalazi kod Kazneno popravnog zavoda u Zabeli koji je najveći zagađivač otpadnim vodama u ovom delu grada.

Međutim, puštanje te crpne stanice u rad zavisi od rešavanja imovinsko-pravnih odnosa i dobijanja dozvola, objasnio je direktor Vodovoda Nenad Ratić.

U izgradnju kolektora dužine oko tri kilometra uloženo je 55 miliona dinara. Projekat je sa 50 odsto finansiran iz republičkog budžeta, a polovinu novca je obezbedio grad. Radovi su potrajali duže nego što je prvobitno planirano zbog proširenja kolovoza u Dunavskoj i nepovoljnih vremenskih prilika.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend