Lokalne vesti

Karneval, koncerti i izložbe u susret LJKI

Ove sedmice počinju prateće manifestacije Ljubičevskih konjičkih igara u Požarevcu. Od 24.avgusta do zatvaranja igara, 2.septembra održavaju se muzički koncerti i manifestacije na otvorenom, književne večeri i izložbe.

U petak će na Požarevačkom miru koncert održati Biljana Krstić i Bistrik, čiji nastup je zbog lošeg vremena otkazan prošlog meseca.

Dan kasnije dešavanja se sele na centralni gradski trg. U subotu će se održati 4.Požarevački karneval. Očekuje se oko 40 karnevalskih grupa sa više od 1.000 učesnika iz Srbije, bivših jugoslovenskih republika, Rumunije, Bugarske i Turske, kaže direktor Turističke organizacije Dejan Savić.

Narednog dana biće održan i dečji karneval u centru grada.

U subotu uveče koncert na Trgu oslobođenja održaće Tribute to Queen Band, a u nedelju baletski studio Amadeus.

Do kraja nedelje nastupiće Neverne bebe, Legende, Čeda Marković i Narodni orkestar, trubački orketar Ekrema Mamutovića i folk pevačica Dragana Mirković na otvaranju konjičkih igara.

Postoji mogućnost da se na manifestaciji pojavi i još uvek zvanično vitez igara, plivač Milorad Čavić, rekao je gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić. Nije se razmatrala mogućnost da neko drugi ove godine ponese titulu viteza, kaže on.

Ove godine sportska takmičenja na hipodromu biće obogaćenja dresurnim jahanjem.

Fond nagrada je 5,3 miliona dinara. Najznačajnija dešavanja su takmičenje u konjičkom višeboju gde je glavna nagrada 600.000 dinara, kao i galopska trka Ljubičevo na 2.400 metara i nagradom od 800.000 dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend