Lokalne vesti

Kinezi grade fabrike u Smederevu?

Lokalne vlasti Smedereva pregovaraju o dolasku investitora iz Kine, kaže gradonačelnik Predrag Umičević.

Kako je naveo, radi se o potencijalnim ulagačima koji bi izgradili nekoliko fabrika u tom gradu.

„Sa potencijalnim investitorima iz Kine pregovaramo o mogućnosti izgradnje tri fabrike, za sklapanje rashladnih uređaja, za proizvodnju pločica i za štampanje krojenih tekstila“, objasnio je gradonačelnik Umičević.

Umičević je podsetio da je 21. aprila u Smederevu na površini većoj od 100 hektara otvorena Slobodna zona koja treba da omogući ekonomsku stabilizaciju tog kraja i otvaranje novih radnih mesta.

Gradonačelnik je izrazio očekivanje da će Smederevo uskoro postati veliko gradilište i istakao da, pored već započetih investicija, ima dosta zaintresovanih investitora.

Umičević je podsetio da se u toku godine očekuje početak izgradnje rafinerije u koju će američki konzorcijum „Komiko“ uložiti 250 milona dolara.

Predviđeno je da će u rafineriji biti zaposleno oko 550 radnika dok će na poslovima izgradnje koja će trajati tri godine biti angažovano više od 2.000 radnika, što je, kako je rekao, perspektiva i za građevinsku operativu.

Krajem aprila u Smederevu je potpisan ugovor o izdavanju 113 hektara zemljišta u zakup na 99 godina kompaniji „Komiko“ za izgradnju rafinerije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend