Lokalne vesti

Kinezi ulažu 120 miliona evra u Železaru

Grupacija Hestil će investirati 120 miliona dolara u 2017. godini u Železaru Smederevo, izjavio je predsednik te grupacije Ju Jong nakon razgovora sa ministrom privrede Goranom Kneževićem.

„Hestil će investirati 120 miliona dolara direktno u obnovu i nabavku opreme i tehnologije, kako bismo još više unapredili rad“, najavio je Jong, ističući da je u prethodnih šest meseci u pogonima Hestila boravilo oko 200 stručnjaka i tehničara koji su znatno unapredili proizvodnju.

Jong, koji je obišao Železaru i razgovarao sa rukovodstvom i zaposlenima, preneo je ministru zadovoljstvo dosadašnjim radom, kao i plan za narednu godinu, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Ministar Knežević je naglasio da je ta investicija oživela čitav jedan kraj Srbije, dala mu zamajac da još bolje posluje, što je, po njegovim rečima, doprinelo da se Srbija može pohvaliti odličnim makroekonskim rezultatima, na koje su ukazale i najznačajnije međunarodne institucije.

Železaru u Smederevu je u julu ove godine kupila kineska kompanija Hestil.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend