Lokalne vesti

Klima u trafou

Zbog pregrevanja transformatora juče je došlo do polučasovnog nestanka struje u delu Požarevca. U elektrodistribuciji su se odlučili za postavljanje klima uređaja u trafou kako bi sprečili nove kvarove.

Gradska uprava medijima je dostavila izveštaj Elektromorave povodom jučerašnjeg nestanka struje u delu Požarevca.

Deo grada u reonu industrijske zone, Busijama i selima Dragovac i Ljubičevo struju nije imao između 11.27 i 11.55 časova zbog ispada trafo stanice Požarevac 2, navodi se u izveštaju.

Razlog je pregrevanje elektroenergetskih transformatora zbog visoke spoljne temperature. U izveštaju se dodaje da se opterećenje transformatora neprekidno prati, a kako bi se predupredile nove havarije postavlja se sistem za prinudno hlađenje u navedenoj trafo stanici.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend