Lokalne vesti

Ko će da upravlja javnim osvetljenjem u Požarevcu?

Skupština Požarevca bi trebalo da donese odluku kojom se uređuje komunalna delatnost javnog osvetljenja.

Predlogom odluke koja bi trebalo da se nađe na sednici 14.juna, predviđeno je da se delatnost poveri vršiocu koji bi trebalo da se izabere u skladu sa zakonom kojim se uređuje javno-privatno partnerstvo i koncesije.

Tako će i pružalac usluga za Požarevac biti izabran javnim nadmetanjem, predviđeno je predlogom odluke.

Preduzeće koje bude upravljalo javnim osvetljenjem biće u obavezi da održava i unapređuje kvalitet javnog osvetljenja, kao i da obezbeđuje uslove za električno napajanje deokrativnog osvetljenja za vreme trajanja manifestacija, a sve ovo po godišnjem programu lokalne samouprave.

Održavanje javnog osvetljenja podrazumevaće redovnu zamenu svih elemenata i aparture, poput sijalica, stakala i osigurača, a nezavisno od niskonaponske mreže.

Odluka predviđa i načine na koji će moći da se definiše uključivanje i isključivanje sistema javnog osvetljenja, a u slučaju havarija regulisana je obaveza vršioca usluge da o tome obaveštava javnost i  gradsku upravu.

Obavljanje ove delatnosti biće finansirano iz gradskog budžeta kroz troškove naknade prema privatnom partneru, održavanje, adaptaciju i rekonstrukciju objekata, uređaja i instalacija, troškove osiguranja imovine, troškove dekorativne rasvete, kao i troškove električne energije.

Predlog odluke predviđa i mere zabrane i kazne za uništavanje javnog osvetljenja koje se kreću do 100.000 dinara.

Takođe, regulisana je obaveza vršioca komunalne delatnosti da u određenom roku odgovori na pitanja, primedbe i sugestije građana.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend