Lokalne vesti

Kolektivni ugovor i zeleno svetlo za povećanje plata

Gradsko veće u Požarevcu postiglo je saglasnost oko zaključenja kolektivnog ugovora u JKP „Parking servis“ i rebalansu plana i programa ovog preduzeća kojim je izmedju ostalog predviđeno povećanje zarada za oko 21 odsto.

Kolektivni ugovor koji, izmedju ostalog, definiše zarade zaposlenih bi trebalo da se potpiše narednih dana, dok će se rebalans naći pred odbornicima Skupštine grada.

Kako je rekao direktor Parking servisa Slavko Živković povećanje zarada može da izgleda drastično, ali je cena radnog časa koja se sada povećava, još uvek ispod cene koju je utvrdio Socijalno ekonomski savet Republike Srbije.

Ukoliko se rebalans izglasa, najniža neto zarada u Parking servisu će iznositi 28.500, a najviša oko 72.700 dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend