Lokalne vesti

Koliko ste zadovoljni zdravstvenom zaštitom u ustanovama?

Anketiranje zadovoljstva korisnika zdravstvenom zaštitom u zdravstvenim ustanovama Braničevskog okruga koja je sprovedeno krajem prošle godine, pokazalo je da su građani u prilično visokom procentu iskazali zadovoljstvo pruženim uslugama. Ovo se odnosi kako na domove zdravlja, tako i bolnice.

Posmatrajući srednju ocenu zadovoljstva korisnika primarne zdravstvene zaštite na teritoriji Braničevskog okruga, u posmatranoj i prethodnoj godini može se zaključiti da je u svim domovima zdravlja došlo do porasta zadovoljstva osim u DZ Malo Crniće gde su korisnici nezadovoljniji.

Na nivou Braničevskog okruga srednja ocena zadovoljstva u 2018. godini je 3,93 i je veća u odnosu na prošlogodišnju  (3,79).

Sagledavajući stepen zadovoljstva u periodu od 2011. do 2018. u službama opšte medicine, pedijatrije i ginekologije posmatranog okruga, može se zapaziti blagi trend opadanja srednje ocene zadovoljstva. Stepen zadovoljstva pruženim uslugama u navedenim trima službama objedinjeno primarne zdravstvene zaštite u Braničevskom okrugu u periodu od 2011 do 2018. takođe pokazuje blagi trend opadanja.

Srednja ocena zadovoljstva posmatrana u osmogodišnjem periodu (od 2011. do 2018.) pokazuje trend porasta zadovoljstva korisnika u službama stomatološke zdravstvene zaštite na nivou Braničevskog okruga. Komentari roditelja su se odnosili pre svega na pohvale rada dečjih preventivnih stomatologa, u smislu stručnosti, ljubaznosti, ali i na potrebu zanavljanja opreme i prostora.

U toku prijema i otpusta iz bolnice pacijenti su uglavnom bili zadovoljni nešto više nego prethodnih godina. Najviše su zadovoljni ljubaznošću osoblja, ali uopšteno opšti utisak prilikom otpusta je iskazan visokim procentom zadovoljstva 97,1% (2017-95,6%).

U sagledavanju zadovoljstva anketiranih tokom boravka u bolnici pruženim uslugama od strane lekara koji je vodio brigu o njima, zapaža se da postoji visok stepen zadovoljstva od 93,9% do 98,1% i nešto jeviši nego u 2017. godini (od 92,1% do 95,7%). Više od polovine pacijenata je veoma zadovoljno svim definisanim karakteristikama kao što su opšte zadovoljstvo lekarskim uslugama, davanje uputstava pri otpustu, temeljitost u ispitivanju, sposobnost dijagnostikovanja zdravstvenog problema, poštovanje i ljubaznost prema pacijentima, spremnost da odgovaraju na pitanja, objašnjenje testova, procedura, rezultata i uspešnost lečenja.

Sagledavajući odgovore anketiranih, koji se odnose na ishranu tokom boravka u bolnici, može se zaključiti da su sada nezadovoljniji nego u 2017. godini. Opšti utisak uslugama hrane u bolnicama Braničevskog okruga ocenjen sa 3,96 za razliku od prošle godine kada je bio 3,98.

Što se tiče samog smeštaja ispitanika tokom boravka u bolnici, zaključuje se na osnovu odgovora da su sada nezadovoljniji nego prethodne godine. Srednja ocena zadovoljstva smeštajem iznosi 3,97 i manja je nego u prošlogodišnjem istraživanju kada je iznosila 4,08.

 

KOMPLETNA ANALIZA SA POKAZATELJIMA

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend