Lokalne vesti

Komiko oil će odgovoriti na tužbu

Kompanija Komiko oil, koju je grad Smederevo tužio za raskid ugovora o zakupu zemljišta na kojem je ta kompanija planirala da izgradi rafineriju, u sredu će odlučiti o odgovoru na tužbu, rekao je u utorak agenciji Beta zamenik generalnog direktora kompanije Radomir Radivojević.

Radivojević je rekao da će kompanija odgovoriti na tužbeni zahtev za raskid ugovora „pre svega iz moralnih, profesionalnih i poslovnih razloga“ bez obzira, kako je naveo, da li će ta kompanija nastaviti da investira u Srbiju.

Američko-holandska kompanija Komiko oil je 20. juna najavila da će prekoračiti rok za uplatu od 652 miliona dinara za zakup 113 hektara na 99 godina, za izgradnju rafinerije u Smederevu.

Na to obaveštenje gradska uprava je kompaniji poslala opomenu koja je investitoru dala još osam dana da uplati dogovoreni iznos, a 10. jula javni pravobranilac je podneo tužbu za raskid ugovora.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend