Lokalne vesti

Komunalne službe obnavljaju mehanizaciju

Komunalne službe u Požarevcu nabavile su kamion podizač za odnošenje smeća. Vozilo marke „mercedes“ predstavljeno je danas, a koštalo je 5,5 miliona dinara.

Sredstva za nabavku vozila obezbeđena su preko budžetskog fonda za zaštitu životne sredine. Sa 20 odsto vrednosti nabavke učestvovala je republika.

Direktor Komunalnih službi Slobodan Jović izjavio je danas da bi do kraja meseca Komunalnim službama trebalo da budu isporučena još dva kamiona „smećara" čime će vozni park biti u značajnoj meri obnovljen. Vrednost tih vozila je oko 17 miliona dinara.

Zahvaljujući ulaganjima u mehanizaciju Komunalne službe danas moguna adekvatan način da zadovolje zahteve za održavanjem higijene u Požarevcu i Kostolcu, istakao je Jović.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević rekao je da su značajna sredstva izdvojena za obnovu mehanizacije,čišćenje deponija i uređenje grobalja.

On kaže da je raspisana javna nabavka za izradu regionalnog plana upravljanja komunalnim otpadom. Ovim dokumentom trebalo bi da se odredi lokacija buduće regionalne deponije.

Lokalnim planom upravljanja komunalnim otpadom u naredne dve do tri godine predviđena su ulaganja od oko 450 miliona dinara u mehanizaciju, rekultivaciju deponija i izgradnju transfer stanica u Požarevcu i Kostolcu, istakao je Milosavljević.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend