Lokalne vesti

Koncert Aleksandra Šandorova u Muzičkoj školi

Koncert pijaniste Aleksandra Šandorova održaće se 27. juna 2012. godine u Koncertnoj sali Muzičke škole u Požarevcu sa početkom u 20 časova.

Na programu su dela: Skarlatija, Šumana, Prokofjeva i mnogih drugih.

Aleksandar Šandorov završio je studije klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof Igora Laska, a magistrirao u klasi prof Zorice Dimitrijević Stošić, na istom fakultetu 1990. godine.

Dobitnik je brojnih nagrada. Među najznačajnijim su: nagrada iz fonda Emil Hajek, nagrada za najtalentovanijeg studenta u Milvokiju, Oktobarska nagrada grada Beograda, nagrada za najbolji koncert na BEMUS-u 1991, nagrada UMUS-a za koncert godine 2002, Zlatni Beočug 2003. za trajni doprinos kulturi.

Aleksandar Šandorov ostvario je niz nastupa i resitala sa simfonijskim orkestrima i kamernim ansamblima u republikama bivše Jugoslavije, Slovačkoj, Austriji, Francuskoj, Španiji, Bugarskoj, Holandiji, Engleskoj, Kanadi i SAD-u. Snimao je za PGP RTS klasičnu, savremenu i rok muziku.

Nekoliko savremenih kompozitora je posvetilo svoja dela Aleksandru Šandorovu.

Zaposlen je na FMU kao redovni profesor na katedri za klavir.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend