Lokalne vesti

Koncert Ansambla „Venac“ danas u Požarevcu

Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „VENAC“ iz Gračanice. "Venac" iz Gračanice održaće danas koncert u Centru za kulturu sa početkom od 20 časova.

Gost koncerta je Gradski ansambl narodnih igara i pesama Požarevac.

Ulaznice su 200 dinara.

Ansambl narodnih igara i pesama Кosova i Metohije “Venac“ osnovan je 1964. godine u Prištini kao nacionalni profesionalni folklorni ansambl. Vlada Republike Srbije je osnivač Venca, a pod upravom Ministarstva kulture i informisanja.

Jedan od bitnijih zadataka članova Ansambla  „Venac“ je rad na očuvanju igre, pesme, običaja i tradicije naroda sa Кosmeta

U svom bogatom repertoaru, koji pre svega čine koreografije sa prostora Кosmeta, imaju preko 35 koreografija najpoznatijih koreografa.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend