Lokalne vesti

Kontinuirana proizvodnja uglja

Na Površinskom kopu „Drmno“ u januaru su iskopane 678.244 tone uglja, kažu u Službi za praćenje i analizu proizvodnje.

Prosečna dnevna proizvodnja iznosila je oko 22.000 tona, što je bilo u skladu sa potrebama rada termoenergetskih kapaciteta i za popunu deponija rezervi uglja. Rezerve na deponiji su na kraju januara bile na nivou od 485.301 tone, što je za devet odsto više u odnosu na plan za ovaj vremenski period.

Za potrebe rada termokapaciteta u Svilajncu i Obrenovcu tokom januara izvezena je 82.641 tona uglja. U januaru je za potrebe široke potrošnje izdvojena i 8.791 tona komadnog uglja. Rudarskim sistemima za otkrivanje uglja otkopano je 3.846.708 kubnih metara čvrste mase.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend