Lokalne vesti

Kontrola fiskalnih računa

Podaci PU govore da fiskalne račune firme najviše izdaju u Beogradu, a najmanje na jugu Srbije.

Preduzetnici, frizeri i kozmetičari koji plaćaju porez paušalno nisu obavezni da izdaju fiskalni, ali moraju da izdaju običan račun. Kako su najavili iz PU većini mesta po Srbiji bi od danas trebalo da uslužne objekte obilaze inspektori koji će pisati kazne onima koji ne izdaju fiskalni račun.

Požarevljani kažu da retko kada traže i uzimaju fiskalni račun. Trgovci su nam rekli da kupcima uvek daju račun, ali da on najčešće završi na pultu.

U manjim mestima vlasnici malih komšijskih radnji stalnim kupcima često daju specijalne kartice koje im garantuju popust od pet odsto na svaku kupovinu pod uslovom da ne dobiju fiskalni račun. Na ovaj način trgovci za sebe zadržavaju ostalih 15 odsto od PDV-a, prenosi Blic.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend