Lokalne vesti

Koronavirus: iz sata u sat (LIVE BLOG)

Dobrodošli na Boom93 "Live blog" o pandemiji koronavirusa.
 • U Srbiji je na snazi vanredno stanje
 • Potvrđeno je sedam žrtava koronavirusa
 • Ukupan broj registrovanih slučajeva koronavirusa: 457
 • Osobama starijim od 65 godina zabranjen je izlazak
 • Uvedena je zabrana izlaska svim građanima u periodu od 17h do 5 sati ujutru
 • U Braničevskom okrugu četiri, u Požarevcu jedan potvrđen slučaj
 • Ukinut je javni prevoz, zatvoreni su tržni centri i ugostiteljski objekti
 • Zatvoreni su svi granični prelazi za drumski, železnički i rečni saobraćaj
 • Obavezna izolacija za sve koji dolaze iz inostranstva, kazna za kršenje do 150.000 dinara
 • Brojevi telefona za pomoć starijim licima – Gradska uprava: Požarevac 061/173-81-69, 061/170-59-07,061/65-714-51 u Kostolcu 061/173-81-85, Crveni krst Požarevac 012/542-066.
 • Kontakt centar Ministarstva Zdravlja za sve informacije o COVID-19 – 19819

Korisni linkovi za informacije o koronavirusu:

Najnovije informacije možete pročitati OVDE.

19:22 U nekim centralnim medijima pojavila se informacija o tome da će nekoliko desetina lekara i medicinskog osoblja Opšte bolnice u Požarevcu biti testirano i upućeno u samoizolaciju zbog pacijentkinje za koju se tek posle pet dana lečenja ustanovilo da je zaražena koronavirusom. Jedina potvrda koju je Boom 93 mogao da dobije iz više zvaničnih izvora jeste da je žena zaista bila u bolnici, da je pozitivna na koronavirus i da je upućena za Beograd.

Direktor Opšte bolnice Danko Nikolić rekao nam je da je većina ovih navoda laž.

„Preduzete su sve mere. Pacijentkinja je poslata za Beograd i to je jedino što mogu da kažem. Sve ovo drugo laž i dužina ležanja i sve ovo drugo što se navodi, to je sve laž. Ne znam ko je mogao da da takvu informaciju. Vi znate da mi ne smemo da dajemo informacije vezane za koronavirus. To je dao neko ko je neodgovoran i iznosi apsolutno netačne podatke“, bio je izričit Nikolić. Više informacija možete pročitati OVDE.

19:12 Osam novih osoba na Kosovu zaraženo je koronavurisom, pa je tako ukupan broj inficiranih, odnosno obolelih 79.

Podatke je potvrdio Kosovski institut za javno zdravlje i to posle 20 sati pauze u saopštavanju novih podataka, piše KoSSev.

18:52 Vlada Srbije uputila je preporuku crkvama i verskim zajednicama da bi se umanjio rizik od zaraze koronavirusom, verski obredi obavljaju na bezbedan način i bez prisustva vernika, uz poštovanje svih prethodno donetih mera Vlade.

18:40 Institut za javno zdravlje Crne Gore objavio je da je kod 69 osoba u toj zemlji potvrđen koronavirus.

Od preseka u četvrtak ujutru, analizirano je 78 uzorka, a novi virus je potvrđen kod dve osobe, dok je kod 76 osoba nalaz negativan.

18:36 U skladu sa Uredbom o primeni rokova u upravnom postupku za vreme vanrednog stanja, svi rokovi propisani Zakonom o privrednim društvima prekidaju se i nastavljaju da teku od dana prestanka vanrednog stanja, saopštila je Agencija za privredne registre.

18:12 U Federaciji BiH je potvrđeno još četiri slučaja zaraze koronavirusom, čime se broj ukupno zaraženih u tom entitetu BiH povećao na 68, a u celoj BiH na 189.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će biti održana posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti proglašeno vanredno stanje u tom entitetu. U Federaciji BiH je potvrđeno još četiri slučaja zaraze koronavirusom, čime se broj ukupno zaraženih u tom entitetu BiH povećao na 68, a u celoj BiH na 189.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će biti održana posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti proglašeno vanredno stanje u tom entitetu.

18:08 Predsednici i predsedavajući skupština Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Srbije i Kosova uputili su zajednički apel za pomoć regionu Zapadnog Balkana u borbi protiv pandemije koronavirusa predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen i predsedniku Evropskog parlamenta Davidu Sasoliju, prenosi Jurpopijen vestern Balkans (EWB).

Predsednici parlamenta navode da zajedničkim apelom žele da ukažu na trenutno vrlo nepovoljnu i izazovnu situaciju u kojoj se nalazi i region Zapadnog Balkana, kako u pogledu broja zaraženih, tako i u pogledu nedovoljne opremljenosti zdravstvenih sistema adekvatnom medicinskom opremom i aparatima koji su neophodni za uspešnu prevenciju, lečenje i sprečavanje daljeg širenja virusa.

18:01 Deca koja budu zahtevala lečenje od novog virusa korona, biće smeštena u pedijatrijskom delu u КBC “Dragiša Mišović”, izjavio je danas direktor Infektivne klinike КCS Goran Stevanović.

“Zdravstveni sistem je od početka predvideo gde će biti smeštena deca koja imaju infekciju, koja zahtevaju lečenje, a to su pedijatrijski kapaciteti bolnice ”Dragiša Mišović””, rekao je Stevanović novinarima na pres konferenciji.

Dodao je da uvek postoje izuzeci, da su kompletne porodice inficirane, te da će se, ako niko od članova ne zahteva posebno lečenje praviti izuzeci, kako bi se porodici omogućila modifikacija smestsaja u adekvatnim uslovima, kako bi ostali zajedno.

17:50 Grad Niš pripremio je u Sportskom centru “Čair” prostor za postavljanje 1.000 ležajeva za lečenje pacijenata koji su oboleli od koronavirusa, sa blagom kliničkom slikom.

U Nišu su od koronavirusa do sada obolele 42 osobe, od kojih je 13 na bolničkom lečenju, a 29 na kućnom lečenju.

17:45 U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata broj potvrđenih slučajeva koronavirusa porastao za 53, pa je trenutno broj obolelih 495, pokazuju najnoviji podaci Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je i drugi smrtni slučaj, u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti u četvrtak ujutru je umro oboleli pacijent iz Zagreba (74), koji je od ranije onkološki bolesnik.

17:36 Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović objasnio je da je moguća kontaminacija odevnih predmeta ili kose koronavirusom, ali da tako ne možemo direktno da se zarazimo. Kako je istakao, zaraza uglavnom zahteva dopunsku kontaminaciju ruku kojom bismo posle virus preneli do sluznice ili oka.

“Morate da dotaknete rukom ili kontaminiranom rukavicom oko”, rekao je Stevanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Rekao je i da nije potreban poseban tretman odeće osoba zaraženih koronavirusom, i da “pranje u veš mašini završava posao”.

17:20 Nismo još u scenariju u kojem je zbog epidemije koronavirusa potrebno stavljati cele gradove u karantin, ali ukoliko građani ne budu shvatili da smo svi bitni činioci da se zaraza ne širi dalje, onda će i taj scenario morati da stupi na snagu, kazao je epidemiolog Branislav Tiodorović.

17:05 Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević apelovao je na poslodavce da ne raskidaju ugovore sa zaposlenim roditeljima čija deca imaju smetnje u razvoju.

16:47 Direktor Infektološke klinike u Beogradu Goran Stevanović izjavio je da je predviđeno da Beogradski sajam bude “jedna velika bolnica” koja će poslužiti ukoliko se broj zaraženih koronavirusom znatno poveća.

“Sajam je jedna velika bolnica, nadam se da nam neće ni trebati, ali on mora da bude pripremljen…Moramo da se pripremimo za nešto što može da nam se desi”, kazao je Stevanović.

Kako je naglasio, “po istom principu se pripremaju i laboratorije za maksimalne dijagnostičke mogućnosti”.

16:36 Gotovo 4.300 osuđenika iz četiri zatvora u Srbiji odlučilo je da se odrekne jednog obroka u korist najsiromašnijih penzionera i drugog socijalno najugroženijeg dela stanovništva kako bi pružili podršku društvu u vanrednim okolnostima zbog koronavirusa, saopšteno je u četvrtak.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva pravde, reč je o 4.280 osuđenika iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Požarevcu i Novom Sadu.

“Ideja da se odreknu takozvanog suvog obroka koji dobijaju nedeljom umesto večere, potekla je od samih osuđenika jer na ovaj način žele da pomognu najsiromašnijim građanima. Ovi zavodi će u dogovoru sa gradskim kriznim štabovima učestvovati u formiranju paketa koji će se dalje distribuirati onima kojima je u ovom trenutku pomoć i najpotrebnija”, navodi se u saopštenju.

16:33 Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva lokalne samouprave u kojima su okončani konkursi za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja da bez odlaganja isplate novac medijima, a da se u opštinama i gradovima u kojima konkursne komisije nisu zasedele organizuje rad ovih tela na daljinu. Više informacija možete pročitati OVDE.

16:25 Grad Požarevac u saradnji sa Crvenim krstom i volonterima počeo je raspodelu higijenskih paketa za korisnike Narodne kuhinje, reč je o 900 lica odnosno preko 300 porodica. Više informacija možete pročitati OVDE.

16:20 U Srbiji je trenutno 67.000 radnika koji su “na čekanju” i koji ne rade, a oko 168 kompanija je zaustavilo proizvodnju, usled proglašenja pandemije koronavirusa, izjavio je direktor Sektora za strateške analize Privredne komore Srbije Mihailo Vesović.

16:10 Auto-moto savez Srbije je saopštio da su vlasnici vozila kojima ističe registracija obavezni da je produže uprkos merama tokom vanrednog stanja.

16:00 U Kraljevu je danas zvanično potvrđen prvi slučaj zaraženog virusom korona, a prema rečima direktora Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Macana, u pitanju je muškarac koji je došao iz Belgije, uredno se prijavio i bio u samoizolaciji.

15:55 U Srbiji je trenutno 67.000 radnika koji su “na čekanju” i koji ne rade, a oko 168 kompanija je zaustavilo proizvodnju, usled proglašenja pandemije koronavirusa, izjavio je direktor Sektora za strateške analize Privredne komore Srbije Mihailo Vesović. Više informacije možete pročitati OVDE.

15:45 Epidemiolog Tirodorović je rekao da je situacija u Srbiji vrlo ozbiljana i da je neophodno da u sledećih 15 dana imamo “gvozdenu disciplinu” kako bismo izbegli neke od najgorih scenarija.

15:26 Proleći raspust za učenike osnovnih i srednjih škola umesto deset dana trajaće četiri dana, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević. 

Školskim kalendarom predviđeno je da prolećni raspust traje od 11. do 20. aprila, a ministar kaže da je u vanrednim okolnostima nepotrebno prekidati nastavu koja je organizovana na daljinu, te da je u dogovoru sa premijerkom Anom Brnabić napravio izmenu školskog kalendara. Više informacija možete pročitati OVDE.

15:20 Direktorka instituta “Batut” Verica Jovanović saopštila je da je u KBC “Dragiša Mišović” od posledica koronavirusa preminula osoba stara 48 godina. Ovo je treći smrtni slučaj u vezi sa koronavirusom danas, ukupno sedmi u Srbiji do sada.

15:09 U Srbiji je do 15 časova 26. marta registrovano ukupno 457 potvrđenih slučajeva COVID 19, što je 73 više nego u sredu. Do sada od koronavirusa preminulo šest osoba.

14:52 U Severnoj Makedoniji su registrovana 24 nova slučaja obolelih od koronavirusa, te je ukupan broj u četvrtak do podne iznosio 201, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

14:47 Kako je za Boom 93 potvrdila direktorka Zavoda za javno zdravlje, Ana Jovanović, u poslednja 24 sata u Požarevcu je potvrđen jedan slučaj Covid19. Opširnije u posebnoj vesti OVDE.

14:15 Epidemiološka situacija u Nišu je teška i ozbiljna, ali mere koje se uvode i kojih se građani sve više pridržavaju donoprinose suzbijanju epidemije, izjavio je epidemilog Branislav Tiodorović.

13:40 Na Кosovi i Metohiji 71 osoba zaražena koronavirusom, prenosi Gazeta ekspres.

13:17 Na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje elektronskim putem prijavilo se 224 radnika koji su dobili otkaz od početka vanrednog stanja, kaže ministar za rad Zoran Đorđević.

13:12 Na teritoriji Kraljeva u četvrtak ujutro zvanično je potvrđen prvi slučaj infekcije koronavirusom.

13:05 Dve nove osobe obelele od koronavirusa registrovane su u Kragujevcu i obe su smeštene u Klinički centar u tom gradu, rečeno je agenciji Beta u Institutu za javno zdravlje.

12:57 Proba male mature biće održana odmah posle Uskrsa i to onlajn putem. Učenici osmog razreda sigirno će imati malu maturu, bez koje nema upisa u srednju školu, a sada razrađujemo scenarije na koji način da je održimo. 

Više informacija možete pročitati OVDE.

12:45 Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je u toku distribucija zaštitnih maski ka svim državnim i privatnim apotekama u Beogradu.

12:36 Zavod za javno zdravlje Vranje registrovao je ukupno osam obolelih od novog virusa korona na teritoriji Pčinjskog okruga, navedeno je na sajtu Grada Vranja.

12:15 “U Vojvodini smo imali 41 pacijenta zaraženog koronavirusom, a od toga 22 pacijenta nalaze se u Novom Sadu”, izjavio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

12:04 Lekari u Srbiji su rekli da još ne treba zatvarati tri grada Beograd, Niš i Valjevo, koji su najveće žarište korona virusa, a da će ta mera biti sagledana u naredna 24 sata, kaže savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević.

11:55 Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je da su rađeni testovi na korona virus premijerki Ani Brnabić i njenim saradnicima.

11:37 Na osnovu izveštaja epidemiološke službe Zavoda za javno zdravlje konstatovano je da je od 7. marta do danas kod 14 osoba izolovano prisustvo korona virusa – 10 iz Čačka, dvoje iz Lučana, po jedan iz Ivanjice i Gornjeg Milanovca.

Na sastanku je rečeno da je prethodnog dana u bolnicu stiglo 20 skafandera, više od 1.000 pari rukavica, kao i 1.000 maski, uz jednu količninu sredstava za dezinfekciju. Tokom dana se očekuje da u zdravstvene ustanove stigne oko 400 skafandera.

11:32 Evropski parlament na vanrednom plenarnom zasedanju u Briselu glasa o usvajanju hitnih procedura koje je predložila Evropska komisija u cilju borbe protiv koronavirusa i ublažavanju društevno ekonomskih posledica pandemije.

Parlament bi do podneva trebalo da izglasa i odluku o finasijskoj pomoći zemljama u procesu pristupnja EU koje su pogođene zarazom COVID19.

11:22 U Hrvatskoj je broj pozitivnih na koronavirus porastao za 39 i sada je ukupno obolelih 481, saopštio je u četvrtak ujutru ministar zdravlja Vili Beroš.

11:12 U prva 24 sata od uspostavljanja jedinstvenog Kontakt centra za prijavljivanje svih zloupotreba u doba koronavirusa primljeno je više od 160 predstavki građana. Najveći broj pritužbi – na podizanje cena osnovnih životnih namirnica i medicinskih sredstava.

11:01 U podne poleće avion za Los Anđeles po naše građane koji će ih vratiti u Srbiju sutra popodne, a u 14 sati za London koji treba da vrati više od 120 naših građana koji su ostali na tamošnjem aerodromu, najavila Zorana Mihajlović.

10:55 Ministarstvo pravde uputilo je dopis sudovima koji će voditi postupke protiv lica koja su prekršila mere samoizoilacije da ta suđenja organizuju putem video linka, zbog zaštite zaposlenih i onih protiv kojih se vodi postupak.

10:44  Bosni i Hercegovini je potvrđeno novih osam slučajeva zaraze korona virusom – sedam u Republici Srpskoj i jedan u Federaciji BiH, te sada broj zaraženih u toj zemlji iznosi 185.

10:39 Direktorka niške filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Svetlana Milijić izjavila je danas da će i ona lica koja nemaju overenu karticu zdravstvenog osiguranja moći da ostvare zdravstvenu zaštitu u punom obimu.

Prema njenim rečima, to znači da će osiguranici moći da podignu lekove na recept i bez overene kartice zdravstvenog osiguranja, a isto važi i za pomagala. Više informacija možete pročitati OVDE.

10:10 Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je Vlada Srbije uspela da obezbedi snabdevanje životnim namirnicama za Srbe na Kosovu i da su određeni kreveti za lečenje obolelih od koronavirusa.

On je rekao da je u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica osigurano 430 ležajeva, da su dodatni ležajevi u studentskom domu, ali da su u funkciji centri u Pasjanu i Gračanici.

09:53 Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se 120 ljudi iz inostranstva, lekara i medicinskog osoblja, vratilo u Srbiji, kako bi pomogli u borbi protiv virusa korona.

Na poziv portala “Tačka povratka” i Vlade Srbije medicinskim radnicima u inostranstvu da se u slučaju potrebe privremeno vrate u zemlju i pomognu u borbi sa epidemijom koronavirusa u Srbija, prijavilo oko 300 lekara i medicinskog osoblja.

Direktor programa “Tačka povratka” Ivan Brkljač rekao je da su ovi lekara popunili formulare koji su bili postavljeni na portalu i naveli datume i termine u kojim bi mogli da budu na raspolaganju Srbiji. Više informacija možete pročitati OVDE.

09:44 Građani i privreda od juče mogu da prijave nezakonito podizanje cena životnih namirnica, lekova, medicinskih sredstava i zaštitne opreme jedinstvenom Кontakt centru za republičke inspekcije, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Jedinstven Кontakt centar za prijave nezakonitosti otvoren je kako bi se sprečile neregularnosti na tržištu u vreme pandemije COVID-19.

Zaposleni u Кontakt centru će prijavu primiti na broj 011/6350-322 ili putem sajta www.inspektor.gov.rs <http://www.inspektor.gov.rs> i, uz ocenu, proslediti nadležnoj republičkoj inspekciji. Više informacija možete pročitati OVDE.

09:35 Institut za javno zdravlje potvrdio je još 14 slučajeva koronavirusa u Crnoj Gori i time je broj obolelih porastao na 67, prenela je RTCG.

Od srede u 18 sati, analizana su 44 uzorka i novi koronavirus potvrden je kod 14 osoba, dok je kod 30 osoba nalaz negativan, saopšteno je iz Instituta.

09:12 Države koje su uvele mere ograničenog kretanja svojim građanima kako bi sprečile širenje epidemije moraju da iskoriste to vreme da pronađu i napadnu virus, saopštili su iz Svetske zdravstvene organizacije.

08:29 Ana Ivanović, proslavljena srpska teniserka, pomogla je u doniranju 35 respiratora i medicinske opreme Srbiji, u borbi protiv koronavirusa.

08:24 Više od 472.000 ljudi širom sveta zaraženo je koronavirusom, a broj mrtvih premašio je 21.000.

08:15 Još dve osobe preminule su od koronavirusa, sada je broj mrtvih u Srbiji šest. U toku noći u Srbiji su preminula još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen virus Covid-19, objavljeno je danas na sajtu Covid19.rs. Više informacija možete pročitati OVDE.

08:05 Narodni muzej otvorio je svoja vrata u toku vanrednog stanja, ali virtuelna, što omogućava da građani obiđu muzej bez izlaska iz kuće, samo uz pomoć interneta. Na stranici virtuelni muzej mogu se naći razni sadržaji poput virtuelnog obilaska stalnih ili tematskih postavki, rekla je Lidija Ham Milovanović, iz Narodnog muzeja.

“Nastojimo da izađemo u susret kulturnim potrebama naše javnosti. Stranica virutelni muzej nudi razne sadržaje, bilo da su to mogućnosti za virtulni obilazak postavki muzeja.. stalne postavke, tematske izložbe, video vođenja“, navela je.

Postavljeno je i video vođenje kroz izložbu Jana Fabra koje je za jedan dan imalo 4.000 pregleda, kao i predavanje profesora Miška Šuvakovića. Tu izložbu više nećemo moći da vidimo, ali ovako ćemo uspeti da prevaziđemo fizičku nemogućnost posete muzeju“, rekla je ona.

08:00 Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri objavio je na svom tviter nalogu poziv državljanima Sjedinjenih Američkih Država da se sutra u podne organizuje specijalni čarter let kojim mogu da se vrate u Ameriku, ako žele.

“Pažnja Amerikanci: ako ste u Srbiji i pokušavate da nađete način da se vratite u SAD, moj tim je uredio specijalni čarter let koji poleće u podne 26. marta iz Beograda, a destinacija je Los Anđeles”, napisao je Godfri.

“Morate brzo reagovati i kontaktirati ambasadu na linku”, napisao je Godfri i ostavio neophodne podatke.

U upozorenju se navodi da će mesta u avionu biti pre svega rezervisana za američke državljane, članove njihovih porodica, uključujući i one sa identifikovanim zdravstvenim brigama, za one oni koji imaju legalan boravak u SAD, a onda i za ostale ako bude slobodnih mesta.

07:55 U Crnoj Gori je registrovan još jedan slučaj oboljevanja od koronavirusa, tako da je ukupan broj 53, a jedna osoba je preminula.

U Kliničkom centru Crne Gore leči se 11 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa, od kojih devet u Klinici za infektivne bolesti i dva u Internoj klinici.

U Opštoj bolnici u Beranama u sredu popodne je dijagnostikovan prvi slučaj oboljevanja od koronavirusa i to je stariji čovek iz Andrijevice.

Zbog sumnje da su bili u bliskom kontaktu s njim, u kućnoj izolaciji je grupa zdravstvenih radnika Doma zdravlja i Hitne medicinske pomoći Andrijevica.

U saopštenju Instituta za javno zdravlje se opasnost od kontaktnog prenošenja zaraze objašnjava time što je od samo dva importovana slučaja bolest za sada dobilo 28 osoba, a oni bolest mogu dalje da šire. Jedan slučaj je tako započeo lanac oboljevanja 15, a drugi kod 13 ljudi.

Uz to je objavljeno da je jedan 33-godišnjak poreklom iz Crne Gore umro u Institutu za infektivne bolesti u Rimu, ali će uzrok njegove smrti tek biti utvrđen.

07:50 Poslanica socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Tanja Fajon izjavila je da koronavirus nije izgovor za “zaključavanje” demokratije i da nijednoj vladi ne može biti dozvoljeno da nameće neograničene moći.

“Budući da su mnoge vlade proglasila vanredno stanje kako bi se efikasno izborile sa istinskom pretnjom koja dolazi od koronavirusa, potrebno je da se postaramo da taj odgovor bude uravnotežen i proporcionalan”, rekla je za Danas Fajon, koja je i predsedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom.

Informacije od predhodnog dana možete pronaći OVDE.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend