Lokalne vesti

Kostolac čeka garancije za zaduženje

Skupština Srbije završila je u ponedeljak raspravu o predloženim zakonima o davanju garancija za zaduživanje "Galenike", "Jat ervejza", kao i Termoelektrane "Kostolac B".

Skupština bi trebalo da podrži zaduženje do 293 miliona dolara za realizaciju paket projekta Termoelektrane B u Drmnu.

Ugovorom o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za prvu fazu paket projekta „Kostolac B Power Plant Projects“ između Vlade Srbije kao zajmoprimca i kineske Eksport-Import banke, kao zajmodavca, predviđeno je da će kineska banka srpskoj vladi staviti na raspolaganje kreditna sredstva čiji zbirni iznos ne može biti veći od 293 miliona dolara.

Prva faza paket projekta podrazumeva rehabilitaciju blokova „B1“ i „B2“, izgradnju kompletnog sistema za odsumporavanje dimnih gasova u TE „Kostolac B“, kao i infrastrukturne objekte, železnicu i pristanište na Dunavu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend