Lokalne vesti

Kostolac dobio službu Hitne pomoći

U Doma zdravlja u Kostolcu danas je svečano otvorena obnovljena i opremljena Hitna medicinska služba. Sredstva za opremanje prikupljena su u okviru donatorske akcije Doma zdravlja Požarevac.

Od decembra, kada je pokrenuta akcija, prioritet je bio osavremenjavanje službe. Modernizacijom,  hitna pomoć u Kostolcu prerasta u službu osposobljenu za delovanje na terenu.

Direktor Doma zdravlja u Požarevcu Ljubiša Jovanović rekao je kako Kostolčani prvi put dobijaju savremenu hitnu pomoć koja će zameniti dežurnu službu.

„Kostolac je do sada imao dežurnu službu, ali nikada nije imao mobilnu ekipu koja je mogla da izađe na teren sa savremno opremljenim vozilom. Držimo da je ovo veliki iskorak za podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite“, rekao je on.

Nova hitna pomoć raspolaže i potpuno opremljenim savremenim sanitetom u čiju su nabavku Termoelektrane i kopovi Kostolac uložile 3,8 miliona dinara, rekao je zamenik direktora TE KO Desimir Stević.

„Između ostalog, sadrži opremu za kiseoničnu terapiju, defibrilator EKG, aspirator, set za intubaciju, reanimacioni šireći balon, set za kiseonik i komplet kragni za imobilizaciju vratnog dela kičme. Služiće kako građanima Kostolca, tako i zaposlenima u TE KO Kostolac“, naveo je on.

Hitna medicinska služba u Kostolcu pokriva područje sa okolnim selima sa oko 15.000 ljudi.

Do kraja meseca biće otvorena i modernizovana služba u Požarevcu.

Krajnji cilj modernizacije je odgovorna i efikasna urgentna medicina u sklopu objedinjene hitne službe.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend