Društvo Lokalne vesti Naše pare

Kostolac ipak dobija 1.700 novih sadnica?

Kostolac će do kraja 2020.godine dobiti nove drvorede. Tako tvrdi predsednik te gradske opštine Serdžo Krstanoski. On kaže da javna nabavka iz prošle godine više neće biti obarana jer je republička komisija za zaštitu prava ponuđača dala zeleno svetlo da se postupak nastavi.

Kuriozitet je što ova javna nabavka raspisana još u avgustu 2018.godine do danas nije okončana jer su tri puta do sada podnošene žalbe od strane ponuđača i zaustavljan postupak. Opštinska komisija za javne nabavke u dva navrata je menjala svoju odluku o najpovoljnijoj ponudi.

Treća i poslednja odluka o prispelim ponudama biće po svemu sudeći i konačna jer je Republička komisija za zaštitu prava ponuđača odbila je kao neosnovanu žalbu grupe ponuđača koju čine Gorionik, Rekultivacija i ozelenjavanje (RIO) i „JMD“ iz Pančeva na odluku da se posao poveri  firmama „Biodekor“ iz Beograda i JKP „Zelenilo-Beograd“ za 39,9 miliona dinara, bez poreza.

Odluka republičke komisije je zavedena u opštinskoj upravi još 20.septembra, a očekuje se i potpisivanje ugovora sa izvođačima.

Posao koji je bio procenjen na 51,4 miliona dinara (bez PDV-a) odnosi se na zamenu i rekonstrukciju drvoreda u ulicama Nikole Tesle, Veljka Dugoševića, Karađorđevoj, Prvomajskoj, Trudbeničkoj, 7.jula, Nikole Graonića, Porečkoj, Bože Dimitrijevića, Iločkoj, Save Kovačevića, Rudarskoj, Bratstva i jedinstva, Vojvode Mišića, Industrijskoj, Sarajevskoj, 8.marta, Jovana Dučića i Jadranskoj. Takođe, podrazumeva i uređenje parkovskih površina u ulici Bratstva i jedinstva, Bože Dimitrijevića

Između ostalog, ovi poslovi pored uređenja travnatih površina i niskog rastinja, predviđaju i uklanjanje 160 stabala i sadnju više od 1.700 sadnica novog drveća.

Krstanoski kaže da će se posao odvijati u tri faze, ove jeseni, na proleće 2020. i na jesen 2020.godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend