Lokalne vesti

Kostolac radi maksimalnim kapacitetom

Vremenske nepogode koje su zahvatile čitavu zemlju za sada nisu bitnije uticale na rad termoenergetskih kapaciteta u Kostolcu.

Iz EPS-a upozoravaju da je potrošnja ekstremno visoka i preduzete su mere za redovno snabdevanje gradjana .

Stanje u proizvodnji električne energeije u Kostolcu je  redovno uz preduzete posebne mere za rad u teškim vremenskim uslovima.

Najteže je na Površinskom kopu Drmno gde su ekstremni uslovi za rada  ali se proizvodnja odvija uobičajeno za ovo doba godine.

Prema rečima Veselina Bulatovića koordinatora tima za realizaciju posebnih mera u vreme vremenske nepogode kaže da su tokom jučerašnjeg dana sve komunikacije na Kopu, okruženju, osposobljene za nesmetani rada službi. Rudari u Kostolcu rade nešto manjim kapacitetom ali se redovno snabdevaju blokovi neophodnim količinama uglja.

Kostolačke Termoelektrane  na drugoj strani rada maksimalnim kapacitetom i sistemu elektroprivrede isporučuj dnevno 21 milion kilovat sati električne energije .

Prema rečima Zlatka Zakošeka direktora Direkcije za proizvodnju termoenergije u Privrednom društvu “TE –KO” Kostolac radi se u veoma odgovornom režimu sa podignutim nivoom mobilnosti svih službi. On ističe da uglja ima dovoljno na deponijama blizu 500.000 tona za potrebe rada blokova u Kostolcu i Drmnu.

Redovno se isporučuje i toplotna energija za gradove Kostolac, Požarevac i okolna naselja.

Kvarovi se odklanjaju u najkraćem vremenskom roku tako da nema bitnijih zastoja u proizvodnji.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend