Lokalne vesti

Kostolac za trećinu iznad proseka, Golubac na dnu

Prosečnom zaradom iznad republičkog proseka tokom aprila u Braničevskom okrugu može da se pohvali samo Kostolac. U toj požarevačkoj opštini zarade su u proseku skoro za trećinu veće od ostatka zemlje, Pokazuje statistika Repuličkog zavoda za statistiku.

Prosečna zarada u Kostolcu u aprilu je iznosila 61.311 dinara. Požarevac bez Kostolca imao je 42.806 dinara.  Na dnu lestvice u okrugu je Golubac sa 25.171 dinar. Ova opština je po visini zarada pretposlednja u Srbiji i jedina je u okrugu zabeležila pad u odnosu na mart.

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u aprilu 2013. godine u Srbiji iznosi 46.530 dinara. U odnosu na prosečnu zaradu bez poreza i doprinosa isplaćenu u martu 2013. godine, nominalno je veća za 11,6 odsto, a realno za 10,7 procenata.

Na vrhu liste po prosečnim zaradama je Surčin sa 73.326 dinara, a najniža primanja u proseku zabeležena su u Kuršumliji, 24.385 dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend