Lokalne vesti

Kreativna radionica za izradu novogodišnje dekoracije

Deca i omladina sa smetnjama u razvoju učestvovala su u izradi novogodišnjih ukrasa.

Sandra Rajčić, generalni direktor PD Avala u Požarevcu kaže da su pripremili jednu kreativnu radionicu za korisnike dnevnog centra za decu i omladinu ometenu u razvoju. Deca su sa svojim vaspitačima napravila novogodišnje ukrase, koji su izloženi u holu hotela „Dunav“.

Rajčić kaže da je na radionici bila vrlo vesela atmosfera i da su svi uživali, tako da će se saradnja sa centrom nastaviti i ubuduće. Ovim potezom smo želeli da korisnicima centra obezbedimo jedno druženje, kroz izradu novogodišnjih ukrasa.

„Kreativni su jako, ja sam se baš iznenadila šta su sve napravili od materijala koji smo im pripremili. Oni su nama ukrasili hol, a mi smo im obezbedili veliki zajednički novogodišnji paket, jedan poklon u znak druženja sa nama“, rekla je Rajčić za radio Boom 93.  

Rajčić kaže da će ovo preduzeće u narednim mesecima raditi na postavljanju prilaza za osobe sa invaliditetom.

„Najveći problem su nam dozvole, koje moraju biti odobrene od grada, tako da se  nadam da će nam gradska uprava izaći u susret i pomoći u postavljanju rampe za nesmetano kretanje osoba sa invaliditetom, koji takođe koriste naše usluge“, dodala je Rajčić.

Ovo je primer dobre prakse za unapređenje kvaliteta života socijalno ranjivih grupa. 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend