Lokalne vesti

Kredit za veću efikasnost i manje zagađenje

Prva faza obnove Termoelektrana Kostolac vredna 255 miliona evra doneće uvećanje kapaciteta za 50 megavata i omogućiti angažovanje domaće mašinogradnje za gotovo polovinu vrednosti ugovora koji je zaključen sa kineskom mašinsko-energetskom kompanijom CMEK.

Posao će obuhvatiti revitalizaciju prvog i drugog bloka termoelektrane "Kostolac B", izgradnju sistema za odsumporavanje i prateće infrastrukture.

Jedan od ciljeva je ispunjavanje standarda Evropske unije iz paketa mera o pridruživanju naše zemlje iz oblasti proizvodnje i korišćenja električne energije, smanjenje emisije prašine i sumpornih isparenja u dimnom gasu.

Izgradnjom luke i železničkog koloseka pepeo i šljaka moći će da se isporučuju i za potrebe putne privrede i građevinarstva.

Dogovori sa kineskim partnerima trajali su godinu dana. Poslovi će biti finansirani sa 220 miliona evra iz kineskog kredita, a 35 miliona evra iz sopstvenih sredstava EPS-a.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend