Lokalne vesti

Krivična prijava protiv direktora vrtića

Konkurs za direktora predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“u Požarevcu u decembru prošle godine raspisan je bez odluke upravnog odbora.

 

Policija je protiv direktora Dragana N. podnela krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je podstrekivao zapisničara na sednici upravnog odbora od 28.12.2011. da unese neistinit podatak da je sednica na kojoj je navodno doneta odluka o raspisivanju konkursa, održana jedan dan ranije, saopšteno je danas.  

 

Boom 93 je imao uvid u dva zapisnika sa iste 100.sednice UO.

U oba zapisnika navodi se da je pod tačkom tri UO doneo odluku o raspisivanju konkursa za prijem u radni odnos zaposlenih umesto vaspitača koji odlaze u penziju.

Međutim, u produžetku ove tačke, na zapisniku koji nosi datum 27.decembar i delovodni broj sa istim datumom piše da je direktor predložio upravnom odboru da se uđe u proceduru i raspiše konkurs za izbor direktora. Navedeno je čak i  da je direktor diskutovao sa jednim članom UO o tome da li to znači i raspisivanje konkursa.

U zapisniku sa datumom 28.decembar, koji je UO usvojio tek 3.februara ove godine pod istom tačkom nema ni pomena o konkursu za izbor direktora.

 

Policija u svom saopštenju navodi da je dan  pre sednice održane 28.decembra direktor poslao mejl  Nacionalnoj službi za zapošljavanje sa zahtevom za objavu  konkursa  za izbor direktora.

Na taj način je nameravao da skrati  broj dana  konkursa čime  bi se na konkurs prijavio  i manji broj kandidata, a takođe i umanjio broj dana  za prikupljanje dokumentacije za podnošenje zahteva.

Na ovaj način ostali kandidati oštećeni su za osam dana  trajanja konkursa.

Policija je krivičnu prijava podnela i protiv  zapisničara Jelene  J. (49) iz Požarevca, zbog osnovane sumnje  da je izvršila krivično delo  falsifikovanja  službene isprave,  jer  u zapisniku  sa  sednice  upisala  neistinit  podatak  da je sednica održana dan ranije.

 

Upravni odbor predškolske ustanove je krajem januara poništio sporni konkurs, a novi konkurs za izbor direktora vrtića u Požarevcu je u toku.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend