Lokalne vesti

Krivična prijava protiv predsednika opštine Žagubica

Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu Višem tužilaštvu protiv predsednika opštine Žagubica Dragija Damnjanovića (53) iz Laznice, zbog osnovane sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Krivične prijave za isto delo podnete i protiv  Vlade P. (40) iz Kragujevca direktora
preduzeća Dalekovod iz Zaječara, dvojice bivših direktora Direkcije za
izgradnju u Žagubici Dragiše V. (58) iz Ribara i Ilije M. (53) iz Žagubice, kao
i protiv Stanoja N. (74) zastupnika preduzeća Projekt biro iz Negotina.

Predsednik opštine Žagubica osumnjičen je da je tokom
2008. Omogućio pribavljanje protivpravne imovinske koristi preduzeću Dalekovod
u iznosu od 27.127.313 dinara. Ovo preduzeće vršilo je izradu projektne
dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji dalekovoda i trafostanice za
skijalište Beljanica.

Ovom preduzeću novac je uplaćen na račun iako nije imalo
potrebnu dokumentaciju, kao i potrebne saglasnosti nadležnih organa za
izvođenje radova. Kupljeni materijal nije ugradilo u izgradnju dalekovoda i
trafostanice, već u druge svrhe.

Dragi D. uticao je na tadašnje direktore Direksije za izgradnju opštine Žagubica da bez predhodnog uvida u tendersku dokumentaciju zaključe ugovor sa preduzećem "Dalekovod" iz Zaječara, iako ovo preduzeće nije imalo potrebnu dokumentaciju, takođe su ovom preduzeću omogućili prenos sredstava iako radovi za koje su angažovani nisu izvedeni.

Nadzorni organ Stanoje N., potpisao je privremene situacije za radove koji nisu izvredeni i materijal koji nije utrošen čime je omogućio prenos sredstava sa računa žagubičke Direkcije na račun preduzeća "Dalekovod" čime je i sebi protivpravno pribavio 504.000 dinara.

Dragi D. osumnjičen je i za zloupotrebu službenog položaja jer je tokom 2009. godine, uticao na sada bivšeg direktora Direkcije Žagubica Dragišu V. da za parcelu i kuću koja se nalazi u cantru Žagubice, vlasništvo Republičke Direkcije podnese Zahatev ovoj Direkciji za prodaju i da se saglasio sa procenom žagubičke Poreske uprave da je vrednost nekretnine 193.000 dinara iako je knjigovodstvena vrednost ove nepokretnosti 2.907.000 dinara.

Na ovaj način naneta je štetu Direkciji za izgradnju Žagubica a predsedniku opštine Žagubica pribavljanja protivpravnekoristi u iznosu od 2.714.856 dinara. Nakon kupljene nepokretnosi Dragi D. uticao je i na Opštinskog javnog pravobranioca opštine Žabari da tokom 2011. godine podnese Zahatev o obustavi konverzije nepokretnosti koju je on kupio od Republičje Direkcije a koja bi konverzijom u redovnom postupku iz državne svojine prešla u svojinu Opštine Žagubica.

 

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend