Lokalne vesti

Krivična prijava za 15 teških krađa

Požarevačka policija odredila je zadržavanje i podnela krivičnu prijavu protiv Vendelina T. (21) zvanog “Veka” iz Sombora koga je policija 19. maja, u ranim jutarnjim časovima zatekla prilikom provale prodavnice mešovite robe “Triangl” u Požarevcu i Miloša R. (21) zvanog “Pinđur” iz Kostolca, zbog osnova sumnjene da su izvršili veći broj krivičnih dela teških krađa.

Oni su osmunjičeni da su tokom 2011. i  2012. godine na teritoriji Grada Požarevca, obijali stanove, porodične kuće i garaže  požarevljana, tako što su razvaljivali ulazna vrata, šravcigerom obijali brave ili razbijali prozore, vršili premetačine i oduzimali tehničku robu, alate, posuđe, garderobu, sekundarne sirovine.

Jedan deo pokradenih predmeta prodali su poznanicima, ukradeni TV prijemnik Vendelin je poklonio bivšoj supruzi, pokradene bakarne predmete prodali su firmi “Ema” koja se bavi otkupom sekundarnih sirovina, dok su jedan deo pokradenih predmeta zadržali za sebe.

Policija je izvršenim pretresom kod osumnjičenih pronašla pokradene predmete  sevise za ručavanje, usisivače, tepihe, garderobu kao i veću količinu pokradenog alata i vratila oštećenim vlasnicima.

Policija ih do sada sumnjiči za 15 izvršenih krivičnih dela teških krađa.

Obojicu osumnjičenih uz krivičinu prijavu policija je predala istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend