Lokalne vesti

Krivična prijava za krijumčarenje cigareta

Požarevačka policija odredila je zadržavanje i podnela krivičnu prijavu protiv Srđana P. (1971) iz Vojilova i Gorana J. (1970) iz Golupca, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenje i nedozvoljena trgovina.

Oni su osumnjičeni za krijumčarenje 500 boksa cigareta, odnosno za ilegalno prenošenje cigareta preko granice i preprodaju u Rumuniji, navodi se u saopštenju policije.

Policija je tokom organizovane akcije osumnjičene zatekla u ranim jutarnjim časovima, na reci Dunav, u blizini mesta Brnjica, sa cigaretama "Fast" sa akciznim markicama i marke "Mančester" bez akciznih markica, ukupne materijalne vrednosti od oko 500.000 dinara.

Cigarete su pronađene spakovane u deset paketa omotanih najlonom i selotejp trakom i sakrivenih u obližnjem šipražju. Po nailasku policije osumnjičeni su pokušali da pobegnu, u čemu ih je policija sprečila uhapsivši Srđana na licu mesta, dok je Gorana pronašla i uhapsila nekoliko sati kasnije.

Cigarete su oduzete, dok su osumnjičeni privedeni i uz krivičnu prijavu predati istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu.

Policija će u narednom periodu nastaviti sa akcijama otkrivanja i sprečavanja kriumčarenja i nedozvoljene trgovine, navodi se u saopštenju policije. 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend