Lokalne vesti

Krivična prijava za zloupotrebu službenog položaja

Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv Radosava Ž. (52) iz Velikog Gradišta, bivšeg direktora Javnog komunalnog preduzeća “Standard” Veliko Gradište, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

On je osumnjičen da je krajem 2010. godine izdao usmeni nalog poslovođi za održavanje zelenila ovog komunalnog preduzeća, da sačini radni nalog za sadnju cevća tokom 2007. godine, za parkove u Velikom  Gradištu i da na ime troškova prevoza cveća iz mesta Kusiće koje je od Velikog Gradišta udaljeno oko 8 km, preduzeću “INV Mitrović” Zatonje uplati iznos od oko 500.000  dinara.

Izvršenim proverama policija je utvrdila da ovo preduzeće ne poseduje dokumentaciju za nabavljene količine cveća, ugovorenu cenu cveća, ne poseduje dokaz o dobavljačima kao ni ugovere neophodne za realizaciju nabavke. Ništa od ove dokumentacije  ne postoji osim faktura za prevoz gde je ovom privatnom preduzeću za uslužne delatnost isplataćen novac na štetu preduzeća  na čijem se čelu Radosav Ž. tada nalazio.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend