Lokalne vesti

Krivične prijave za zloupotrebe službenog položaja

Požarevačka policija podnela je dopunu krivične prijave protiv Gafura S. (55) iz Kostolca, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i poreska utaja, koji je inače 27. februara 2012. godine, sproveden istražnom sudiji Višeg suda u Požarevcu zbog osnovane sumnji da je izvršio više krivičnih dela zloupotrebe položaja.

On je osumnjičen da je kao direktor privrednog preduzeća “GS Tekstil fashion” iz Požarevca, krajem 2011. godine, gotov novac od prodaje tekstilne robe fizičkim licima u iznosu od 4.069.000 dinara, zadržao za sebe bez evidentiranja u poslovnim knjigama, sačinivši pritom lažnu dokumentaciju o prodaji ove robe na veliko preduzeću “Ujdur” iz Zemuna, a da prodaja istom nije izvršena, čime je naneo štetu budžetu Republike Srbije uskrativši uplatu sredstava na ime poreza na druge prihode u iznosu od 775.000 dinara.

U isto vreme izbegnuto je i plaćanje poreza na dodatu vrednost u iznosu od 620.000 dinara, čime je izbegnuto obračunavanje i plaćanje javnih prihoda u ukupnom iznosu od 1.395.000 dinara.

Za ista krivična dela, a u vezi pomaganja, podneta je krivična prijava i protiv Ivana U. (36) iz Zemuna, jer je prividno kupio i preuzeo tekstilnu robu navedenu u fakturi, što nije učinio, čime je Gafuru S. pomogao u izvršenju krivičnih dela.

Požarevačka policija takođe je podnela krivičnu prijavu i protiv Nebojše V. (48) iz Rabrova, opština Kučevo, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i povreda prava pri zapošljavanju i za vreme nezaposlenosti.

On je osumnjičen da je u svojstvu direktora OŠ “Živojin-Žika Popović” u Rabrovu, u oktobru mesecu 2008. godine, primio u radni odnos na određeno vreme Tajanu Š. iz Požarevca i sa njom sačinjavao svake godine Ugovor o radu za radno mesto nastavnika nemačkog jezika iako imenovana nema adekvatnu stručnu spremu propisanu za to radno mesto, čime je povredio prava drugih kandidata koji ispunjavaju propisane uslove.    

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend