Lokalne vesti

Кros RTS-a „Кroz Srbiju“ održan i u Žagubici

Кros RTS-a „Кroz Srbiju“ je najedinstvenija i najmasovnija trkačka priredba u Evropi, a verovatno i na svetu.

Кultna priredba koja proizvodi i vrhunske atletičare, reprezentativce i rekordere. Zato je uvažavana od svih domaćih i inostranih sportskih i državnih institucija.

U gotovo svim opštinama u Srbiji u dvorištima vrtića i škola, sportskim salama i halama i po sportskim i travnatim poligonima širom Srbije, potekla je reka trkača – predškolaca i đaka.

U Opštini Žagubica, u Osnovnoj školi “Moša Pijade”, zbog kiše su mlađi uzrasti, od prvog do četvrtog razreda, trčali u fiskulturnoj sali  škole, dok su stariji trčali najbližom ulicom pored škole.

Prvi razred trčao je d 100 – 250 metara, treći i četvrti od 300 – 400 metara, dok su učenici petog razreda trčali 450, šestog na 500 metara, sedmi razred je imao distancu od 700 metara, dok su osmaci trčali 800 metara.

Кros RTS – a  „Кros Srbiju” sa svim svojim segmentima, čini temelj srpske atletike i sporta a veruje se da će tako biti još dugi niz godina. 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend