Lokalne vesti

Kroz Lenjinovu do Velibora Vasovića

Ulice bez imena u Požarevcu i okolini nedavno su odlukom skupštine dobile nazive. Požarevac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji još uvek nije raskinuo sa ideološkim nazivima trgova i saobraćajnica.

Nedavno su Požarevljani dobili Dušmanićevu i Vajfertovu ulicu. To mnogi i ne znaju jer je grad postavljanje novih tabli sa nazivima odložio za neki drugu priliku. Od stare tabli u centru grada mnoge su odavno nečitljive, a na njima se još uvek nalaze Lenjin, davno izgubljeno bratstvo i jedinstvo, datumi iz novije istorije koji više nemaju bilo kakav značaj (28.marta).

Imena poznatih Požarevljana Milivoja Živanovića, Živke Matić, Milene Pavlović Barilli jednog dana trebalo bi da se pojave na tablama u centru grada.

Pitanje je koliko su dobra neka rešenja koja su, u ionako usporenom i netransparentnom postupku, do sada usvojena i koliko će se odomaćiti kod građana.

Tako je Velibor Vasović nedavno dobio trg, tačnije kružni tok na Bulevaru.

Niko ne zna da li je razmatrana neka druga opcija, osim da su u lokalnom LDP-u predlagali da trg pripadne Zoranu Đinđiću.

U anketi sajta Boom 93 pre više od godinu dana, Vasović je bio tek četvrti izbor posetilaca na internetu.

Ispred njega, bili su Đinđić, Milivoje Živanović i Milan Mladenović. Pitanje je i koliko će se novi naziv odomaćiti kod ljudi koji zakazuju sastanke i ugovaraju poslove na Bulevaru, koji taj naziv nosi od pamtiveka.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend