Lokalne vesti

Kružni tok kod suda mogao bi da se gradi više od tri meseca?

Izabrani su izvođači radova za izgradnju kružnog toka kod Višeg i Privrednog suda u Požarevcu. Ugovor je zaključen sa Preduzećem za puteve Požarevac i Gorionik Salakovac, koji su nastupili u zajedničkoj ponudi, a vrednost je 39,7 miliona dinara sa PDV-om.

Rok za izvođenje radova je 90 radnih dana, od uvođenja izvođača u posao, što znači da bi radovi mogli da potraju duže od tri meseca.  Ovi radovi uticaće i na promet vozila u ulicama Moše Pijade i Jovana Šerbanovića, što će uz zatvaranje Sinđelićeve i dela Lole Ribara moglo da stvori dodatne komplikacije u odvijanju saobraćaja u čitavom gradu.

Pored PZP-a i Gorionika, kao podizvođač je prijavljena firma Niskogradnja iz Smederevske Palanke koja će izvesti 18 odsto nabavke u pripremnim i zemljanim radovima.

Na ovom potezu, a reč je o ukršranju ulica Moše Pijade i Jovana Šerbanovića, saobraćaj je trenutno regulisan raskrsnicom sa semaforima.

Na saobraćajnom ostrvu u sredini raskrsnice nalazi se manja zelena površina i bista vojvode Petra Dobrnjca Todorovića.

Planirano je da se uklone svi  semafori  sa kompletnom instalacijom i šahtovima i da se premeste na neku drugu raskrsnicu.

Takođe, planira se nova rasveta, deo sa biciklističkim stazama i parking mestima na potezu na kome će biti rekonstruisane saobraćajnice i trotoari.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend