Lokalne vesti

Kvalitet hrane i higijena

Kontrola higijensko-sanitarnog stanja objekata za ishranu u protekloj godini pokazala je neispravne briseve u oko 14 odsto uzoraka uzetih u oba okruga, kaže specijalista higijene u Zavodu za javno zdravlje Saša Dražilović.

Rezultati ispitivanja kvaliteta namirnica i brisevi radnih površina poslednjih nekoliko godina su uglavnom ponavljaju, kaže on.

"Možda je nešto niži procenat namirnica koje su neispravne u odnosu na prethodne godine. U svakom slučaju podaci govore da ljudski faktor ne sme ni u jednom trenutku da zataji i da je potrebno voditi računa o higijeni. Propusti mogu da dovedu do neslućenih posledica po zdravlje građanstva".

Kada su u pitanju ispitivanja kvaliteta namirnica, mikrobiloški je bilo neispravno 3 odsto uzoraka, a fizičko-hemijski oko 7 odsto.

Dražilović je napomenuo i da se građani Savetovalištu za ishranu u zavodu za stručnu pomoć najčešće obraćaju nakon velikih praznika i slava, kada se beleži i najviše poremećaja zdravlja uzrokovanih lošom ishranom.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend