Lokalne vesti

Kvalitet zdravstvene zaštite

Prema poslednjem rangiranju zdravstvenih ustanova u Srbiji po kvalitetu zdravstvene zaštite, požarevačke ustanove se nisu proslavile. Do sada predstavljena istraživanja u našem regionu, pokazuju nizak stepen zadovoljstva pacijenata u odeljenjima zdravstvene zaštite žena u bolnicama i domovima zdravlja.

Na rang listi koja je predstavljena na nacionalnoj konferenciji o stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite Opšta bolnica u Požarevcu zauzela je poslednje mesto medju 19  bolničkih ustanova koje opslužuju više od 100 hiljada gradjana, dok je Dom zdravlja Požarevac je na 43.mestu medju 45 domova na područjima sa više od 50.000 stanovnika.

Medjutim, nijedan dom zdravlja u ovoj kategoriji nije dobio ocenu veću ili manju od dve zvedice koliko ima i požarevački. Prvi na listi je Dom zadravlja kragujevac sa 2,15 indeksnih poena, dok je Požarevac ocenjen sa 1,58 bodova.

Što se većih bolnica tiče, jedina koja je zaslužila tri zvezdice prema ovom rangiranju je bolnica u Sremskoj Mitrovici, dok sve ostale imaju dve zvezdice.   

Zanimljivo je i da u ovom rangiranju Apotekarskih ustanova, požarevačka i pored dobijenog oskara kvaliteta zauzima 11.mesto od 35 ustanova u Srbiji.

Kada je u pitanju zadovoljstvo korisnika zdravstvenim uslugama. Poslednjih meseci prošle godine Zavod za javno zdravlje sproveo je istraživanje u ustanovama u regionu,  

Prema javno saopštenim rezulatima koji se odnose na Požarevac i Smederevo, a koje je nedavno iznela dr Suzana Petrović, pomoćnik direktora Centra za promociju zdravlja, nizak stepen zadovoljstva pacijenta iskazan je u odeljenjima zdravstvene zaštite žena.

Što se ovog istraživanja tiče, potpuni rezultati trebalo bi da budu obelodanjeni do kraja marta.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend