Lokalne vesti

Lakše do izvoda iz matičnih knjiga

Osim u Požarevcu izvode iz matičnih knjiga građani od sada mogu pribavljati u Kostolcu, selima Klenovnik i Drmno, ali i u drugim gradovima Srbije koji su povezani sa centralnim registrom matičnih knjiga u republici.

Učinjen je važan korak u uvođenju elektronske uprave kaže načelnik gradske uprave.

Požarevac je u sklopu primene novog Zakona o matičnim knjigama, izlazeći u susret potrebama građana, zaokružio najveći deo poslova na formiranju matičnih knjiga u elektronskom obliku i povezao se sa centralnim regostrom u državi, izjavio je danas načelnik gradske uprave Požarevca Goran Milenković.

Umesto putovanja, građani sada mogu da se obrate radi pribavljanja izvoda iz matičnih knjiga rođenih, venačanih i umrlih u bilo kojem od ovih mesta na području grada.

On kaže da se veći gradovi, poput Beograda, Novog Sada i Kragujevca već povezani u centralni registar, kao i da je to učinio jedan broj manjih gradova i opština u Srbiji.

Milenković je dodao da Ministarstvo za državnu upravu intezivno radi na tome da se preko centralnog registra uskoro izdaju i uverenja o državljanstvu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend