Lokalne vesti

Lakši pristup medicinskim ustanovama

Ispred zgrade neurologije požarevače bolnice izgrađena je rampa za pristup teže pokretnim i osobama sa invaliditetom.

Izgradnja je rezultat projekta udruženja gradjana „Veritas" kojem je Ministarstvo rada i socijalne politike odborilo sredstva za uklanjanje arhitektnoskih barijera u zdravstvenim ustanovama.

Predsednica Veritasa Jasmina Turudić kaže da je potrebno da društvo obrati veću pažnju na potrebe osoba sa invaliditetom. Ona na navodi da u gradu postoji više objekata, poput sedišta gradske uprave u kojima je neophodno ukloniti arhitektonske barijere.

Problem sa prilazima postoji i u drugim zdravstvenim objektima u gradu. Direktor zdravstvenog centra Miodrag Bogosavljević kaže da se rešenje za prijemnu službu gradske bolnice traži kroz prenamenu nedovršene zgrade porodilišta.

Postavljanje montažne rampe kod Dom zdravlja i betonske u bolnici koštalo je 800.000 dinara. Bogosavljević kaže da rešenja ovog tipa nisu primenjiva za ostale objekte zdravstvenog centra.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend