Lokalne vesti

Lažne radnice Crvenog krsta pljačkale kuće

Požarevačka policija podnela krivičene prijave protiv dve žene koje su se lažno predstavljale kao radnice Crvenog krsta i ulazile u nezaključane kuće zbog krađe novca i zlata.

Požarevačka policija odredila je zadržavanje i podnela krivičnu prijavu protiv Sonje R. (27) i Katice J. (46), obe iz Rume, zbog osnova sumnje da su izvršile više krivičnih dela teških krađa i krađa, saopštila je danas požarevačka policija. 

One su osumnjičene da su na teritoriji Opštine Petrovac na Mlavi, predstavljajući se kao radnice Crvenog krsta koje sakupljaju staru odeću ulazile u nezaključane kuće, vršile premetačinu i oduzimale novac i zlato.

„U selu Šetonje ušle su u jutarnjim časovima u nezaključanu kuću i dok je vlasnica kuće bila u komšiluku oduzele 2.700 evra, dok su u selu Leskovac u dnevnoj sobi razvalile drveni ormar i oduzele oko 2.000 evra i zlatni nakit“, navedeno je u saopštenju. 

U pokušaju da na isti način uđu u kuću u selu Šetonje vlasnica ih je primetila i dok su one bežale, pozvala je policiju. 

Policija je osumnjičene, uz krivičnu prijavu predala istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu koji im je odredio pritvor u trajanju do 30 dana, dodaje se u saopštenju.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend