Lokalne vesti

Lekari apeluju na oprez zbog visokih temperatura

U protekla 24h službi Hitne pomoći u Požarevcu javile su se 43 osobe i to uglavnom hronični bolesnici.

Građani se najčešće žale na pospanost, bolove u mišićima i malaksalost što je posledica visokih spoljnih temperature, kažu za Boom 93 iz Hitne pomoći.

Dosta je pomoći pruženo i na javnim mestima. Dr Gordana Mijailović savetuje sve, a naročito hronične bolesnike da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih kuća i da se pridržavaju propisane terapije.

“Savetujemo hroničnim bolesnicima posebno da se pridržavaju svoje propisane terapije, da se šetaju u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima, da konzumiraju manje hrane i unose više povrća i voća “ ističe Mijailovićva.

Visoke temperature nas očekuju sve do ned elje. Meteorolozi su najavili blago zahlađenje sa mogućim padavinama.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend