Lokalne vesti

Letnje bašte u Požarevcu

Ni za jednu letnju baštu koja se u Požarevcu nalazi na javnoj površini ne postoji rešenje kojim se odobrava postavljanje. Iako su pribavljeni zaključci o dozvoli izvršenja, inspekcija do sada nijednu baštu nije uklonila.

Rešenja donosi Odeljenje za komunalne, imovinsko-pravne poslove i saobraćaj gradske uprave u Požarevcu. Zahtevi za postavljanje podnose se Direkciji za izgradnju koja određuje uslove i kojoj se plaća zakup javne površine. Komunalna inspekcija kontroliše stanje na terenu.

Letnje bašte postavljaju se od 15.marta, a zvuči gotovo neverovatno da nakon više od mesec dana vlasnicima nisu izdata rešenja. Do sada je preko Direkcije za izgradnju podneto 9 zahteva koji su i dalje u procedurI.

Kako nam je rečeno u odeljenju za komunalne poslove, vlasnici ugostiteljskih objekata obavešteni su o nedostacima koje bi trebalo da otklone. Neplaćena taksa za korišćenje javne površine najčešći je razlog zbog kojeg do sada nema izdatih rešenja, kažu u ovoj službi. Za centar Požarevca, recimo,  taksa iznosi 42 dinara za kvadratni metar po danu, rečeno nam je u odeljenju.

U komunlanoj inspekciji navode da još od marta vrše nadzor na terenu i da su vlasnicima lokala koji su postavili letnje bašte naložili da pribave odobrenja. Doneta su i rešenja o uklanjanju, pribavljeni zaključci o dozvoli izvršenja za neke bašte, ali za sada nijedna od njih nije uklonjena.

Plan za postavljanje letnjih bašti na javnim površinama postoji samo za šetalište na Starom korzou i Barili centar. Za ostale površine u gradu primenjuju se odredbe iz Odluke o postavljanju manjih montažnih objekata.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend