Lokalne vesti

Likovna kolonija kao uvod u obeležavanje dana Požarevačke gimnazije

U Požarevačkoj gimnaziji i ove godine se tradicionalno održava likovna kolonija kao uvod u sutrašnju svečanost, obeležavanje Dana škole.

Ove godine organizovane su tri radionice koje obuhvataju učenike škole od onih koji su nadareni i aktivni tokom cele godine i koji slikaju akrilnim bojama na platnu do onih koji bi želeli da nauče nešto novo.

U okviru kolonije danas je organizovana radionica kaligrafije i polimerne gline.

U utorak 24. septembra, u okviru obeležavanja dana škole, u holu škole biće postavljena izložba učeničkih radova.

Kao početak obeležavanja dana Požarevačke gimnazije u utorak 24. septembra prepodne su zakazani fudbalski i košarkaški turnir, dok će svečanost obeležavanja početi prijemom gostiju u 14 časova i otvaranjem kabineta za hemiju i informatiku.

Svečanost se zatim seli u Centar za kulturu, gde će tokom svečane akademije biti dodeljena priznanja i zahvalnice, a učenici škole će izvesti predstavu „Međuluško blago“.

Četvrtak je rezervisan za promociju školskog časopisa „Razvitak“ u svečanoj sali škole.

Subota i nedelja su planirane za Latinski vikend u okviru kog će gosti gimnazije biti učenici Karlovačke i Filološke gimnazije i profesor dr. Vojin Nedeljković sa Filozofskog fakulteta.

 

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend