Lokalne vesti

Ljubičevo pozitivno, ali uz 31 milion dinara potpore od građana

Javno preduzeće Ljubičevo i dalje je visoko zavisno od subvencija koje dobija od Grada Požarevca. Poslednjim rebalansom izdvojeno je dodatnih 2 miliona dinara, pa su subvencije ovom preduzeću iz budžeta narasle na skoro 31 milion dinara, što je više od polovine novca u finansijskom planu preduzeća.

Najviše novca iz pridodatih sredstava subvencije potrošiće se zbog izvršne sudske presude kojom je sa računa prinudnim putem skinuto 1,3 miliona dinara. Sa zateznim kamatama ukupni dug je oko  1,5 miliona dinara koliko će građani preko budžeta morati da plate.. Na osnovu krajnje nejasnog obrazloženja u Planu i programu rada ovog preduzeća, Ljubičevo je tuženo „jer je korisnik tog (nekog?) zemljišta“.

Ostatak od oko pola miliona dinara potrošiće se za idejna rešenja projekta rekonstrukcije trkačke štale, kao i idejna rešenja rekonstrukcije suvenirnice, ali i toaleta i kafea koji su izgrađeni pre samo nekoliko godina.

Iz budžeta se plaćaju zarade zaposlenih – oko 13,4 miliona dinara, troškovi setve – 7 miliona dinara, kupovina teškog traktora – 5 miliona dinara, izmirenje računa za vodu i struju – 2 miliona, fizičko-tehničko obezbeđenje – 2 miliona dinara, naknade za nadzorni odbor – oko  1 milion dinara, kao i reprogram duga za struju – oko 270.000 dinara.

Zanimljivo je da u Planu i programu piše da će na osnovu svih parametara biti ostvaren pozitivan finansijski rezultat od oko 3,8 miliona dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend