Lokalne vesti

Lokalizovan požar na deponiji u Petrovcu

Požar koji je u nedelju izbio na gradskoj deponiji u Petrovcu na Mlavi lokalizovan je i sprečeno je njegovo širenje na okolne njive.

Smeće na deponiji i dalje tinja, ali u petrovačkom komunalnom preduzeću kažu da će problem tokom narednih dana biti rešen.

Ekipe Komunalnog javnog preduzeća "Izvor" iz Petrovca na Mlavi zapaljenu gradsku deponiju od ponedeljka prekrivaju zemljom. Pretpostavlja se da je požar podmetnut, ali se za sada ne zna ko je počinilac.

Žitelji Petrovca na Mlavi nisu direktno ugroženi požarom na deponiji, jer je ona od grada udaljena nekoliko kilometara, tvrde u opštinskoj ekološkoj inspekciji.

U Petrovcu na Mlavi kažu da je jedino trajno rešenje tog problema izgradnja regionalne deponije koja bi prihvatala otpad iz većine opština Braničevskog okruga. Projekat za njenu izgradnju već postoji, ali se dalje od papira nije odmaklo.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend