Lokalne vesti

Majci 20 godina za ubistvo sina

Okružni sud u Požarevcu osudio je danas Marinu Andrejić iz sela Majilovac na 20 godina zatvora zbog ubistva 13.godišnjeg sina Đorđa 22.jula prošle godine.

U presudi su podržani navodi iz optužnice da je Marina Andrejić Đorđa usmrtila u šumi Beljanica 22.jula u uračunljivom stanju, tako što ga je držaljom motike udarila u potiljak, nakon čega je telo prekrila granjem u obližnjem bagremaru.

Udarcu je prethodila rasprava jer je Đorđe odbio zahtev majke, sa kojom je tog popodneva krenuo u baštu van naselja, da krenu nepoznatim putem nazad do sela.

Iako je bašta udaljena od sela na 15 minuta hoda, Marina se pojavila tek nakon dva dana, a lobanja dečaka pronađena je više od tri meseca kasnije daleko od bašte i staze koja vodi do nje.

Sudija Dragan Stanojlović je u obrazloženju presude rekao da sudsko veće nije imalo dilemu da je Marina ubila svoje dete i da je to učinila sa eventualnim umišljajem.

Sudija je posebno istakao detalj iz psihijatrijskog veštačenja ličnosti optužene, prema kojem je Marina bila osoba koja je duži niz godina osećala nezadovoljstvo prema svom mužu, roditeljima, materijalnoj situaciji i naposletku sinom koga je za sitnice grdila i udarala.

Karakteristike njene ličnosti nisu izlazile iz područja normalnosti, ali su ukazivale na mogućnost da ispolji neumereno agresivno ponašanje.

Setra od strica pokojnog dečaka kaže da je nezadovoljna visinom kazne i da ne sumnja da je Marina ta koja je ga je ubila.

„Stric je posle toga umro, sestra je ostala siroče. Ko će o njima da brine? To je sve palo meni na glavu. S obzirom da znam kakva je i kakvo je njeno psihičko stanje verujem da jeste kriva. Uvek je bila nestabilna i nervozna prema svojoj deci. Sve joj je smetalo. Brzo plane i iznervira se za sitnicu", rekla je Jelena Andrejić.

Marina Andrejić je u prvom pojavljivanju pred istražnim sudijom priznala ubistvo, da bi par nedelja kasnije to  negirala. Pri takvoj tvrdnji je ostala tokom čitavog toka glavnog pretresa.

Odbrana je tvrdila da priznanje ubistva Marini bilo iznuđeno i da nema dokaza koji bi poržali navode iz optužnice.  Branilac Srbislav Stojanović rekao je novinarima da će uložiti žalbu na prvostepenu presudu.

„Mogu samo da ponovim da je optužnica udaljena od istine na rastojanju koje se može meriti svetlosnim godinama. Sve ostalo ćemo reći u žalbi na presudu", kazao je Stojanović.

Osim lobanje, telo i bilo koji odevni predmet koji je pripadao dečaku do danas nisu pronađeni.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend