Lokalne vesti

Manje lepe strane proleća

Sa dolaskom proleća beleže se povećane koncentracije polena alergenih biljaka u vazduhu u Požarevcu i okolini do 25km udaljenosti od grada.

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u vazduhu su prisutne visoke koncentracije polena javora, te osobe alergične na njegov polen treba da se pridržavaju propisane terapije.

Kod ostalih biljaka čiji se polen prati beleže se niske koncentracije, a u narednih nekoliko dana očekuje se porast koncentracije polena breze, graba i čempresa.

Osobe osetljive na polen treba da prilagode svoje aktivnosti trenutnoj situaciji. Osim terapije lekovima, treba povesti računa o vremenu provetravanja prostorija kao i boravka u prirodu, koliko je to moguće.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend