Lokalne vesti

Manje od 200 doza vakcine u Požarevcu i Smederevu

Domovi zdravlja u Braničevskom i Podunavskom okrugu trenutno imanju manje od 200 doza.

„Kada je distribucija 70 posto, to je već velika, dobra uspešnost ali ovo je 90 posto, tako da su naši stanovnici zaštićeni“, kaže za RTS Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu.

Dodatne količine besplatnih vakcina za imunizaciju od sezonskog gripa Domovima zdravlja stići će naredne nedelje, obećavaju u „Institutu „Batut“.

Prof. dr. Darija Kisić, epidemiolog, zamenica direktora Instituta „Batut“ kaže da se beleži mnogo veća zainteresovanost građana nego što je to ikada bilo i u jednoj sezoni.

„Sada se radi preraspodela u odnosu na sve raspoložive količine i sigurno da će se u narednom period učiniti svi napori da se pokuša i nabavi i dodatna količina vakcina“, kaže Kisić.

Ove godine obezbeđeno je gotovo 300.000 vakcina, 50.000 više nego prošle godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend