Lokalne vesti

Marina Andrejić: Nisam ubila sina

U Višem sudu u Požarevcu danas je počelo suđenje Marini Andrejić (38) iz sela Majilovac kod Velikog Gradišta koja je optužena da je 22. jula prošle godine ubila svog 13-godišnjeg sina Đorđa. U prvom pojavljivanju pred petočlanim većem sudije Dragana Stanojlovića dečakova majka izjavila je da nije kriva.

Marina Andrejić je u prvom pojavljivanju pred istražnim sudijom priznala ubistvo, da bi par nedelja kasnije to  negirala. Ona je danas ostala pri tvrdnji da ubistvo nije izvršila i da je priznanje dala pod pritiskom.

Dečakova majka je u sudnici rekla da su priznanje koje je dala u policiji, a kasnije istražnom sudiji od nje iznudili pripadnici policije u Velikom Gradištu koji su je zastrašivali i fizički malteretirali.

Marina Andrejić je optužena za teško ubistvo. Prema optužnici ona je u šumi Beljanica u uračunljivom stanju lišila života svog 13-godišnjeg sina tako što ga je držaljom motike udarila u potiljak i u obližnjem bagremaru pokrila granjem.

Tog dana dečak je sa majkom iz sela krenuo u baštu da bere boraniju i vadi krompir. Prema njenom iskazu, kada se samopovredila motikom dečaka je poslala po pomoć, od kada mu se gubi svaki trag. Marina se tek dva dana kasnije pojavila na asfaltnom putu koji vodi do sela Kurjače, gde je srela čobanicu koja joj je dala mobilni da se javi kući.

Nakon više neuspešnih potraga, lovci su 7. novembra našli lobanju za koju je veštačenjem  utvrđeno da pripada Đorđu.

Na početku suđenja u sudnici nije bilo prisutnih članova Marinine porodice, a ni meštana sela Majilovac. Suđenje se održava u najvećoj sali Višeg suda u Požarevcu u kojoj nema grejanja.

Glavni pretres nastavlja se sutra saslušanjem svedoka.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend