Lokalne vesti

Međunarodni dan starih obeležen u Požarevcu

Povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih osoba, Crveni krst Požarevac je u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje i Patronažnom službom Doma zdravlja obišao korisnike servisa "Pomoć u kući za stara lica i osobe sa invaliditetom".

Vršena je provera zdravstvenog stanja, merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi. Starenje populacije danas predstavlja jedan od najvećih uspeha čovečanstva. Istovremeno, starenje stanovništva predstavlja i jedan od najvećih izazova i postavlja pred države sve veće ekonomske i socijalne zahteve.

Crveni krst Požarevac kontinuirano, tokom cele godine, sprovodi program „Briga o starima“ u okviru koga svakog petka u Domu Crvenog krsta organizuje proveru zdravstvenog stanja najstarijim sugrađanima u saradnji sa Patronažnom službom Doma zdravlja.

Takođe, uz pomoć Grada Požarevca, realizuje projekat „Pomoć u kući za stara lica i osobe sa invaliditetom“ u okviru koga 15 gerontodomaćica svakodnevno obilazi 102 korisnika na teritoriji Grada Požarevca.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend